Uutiskuvanvuori (myös nimellä Uutiskuuvanvuori tai Uutiskuuva) on Naantalin Rymättylässä Airismaan saarella sijaitseva 56,4 metriä korkea kahdeksan hehtaarin laajuinen graniittikallio. Uutiskuuvanvuorella on hyvin merkittäviä maisemallisia ja biologisia arvoja sekä merkittäviä geologisia arvoja. Kallioalueen kasvillisuus on monipuolinen ja edustava, ja kallionlaelta on hienot maisemat ympäristöön ja merelle Airistolle.

Kallioalueesta lehtojensuojeluohjelmaan kuuluu neljän hehtaarin luonnonsuojelu- ja Natura 2000 -alue, joka on suojeltu luonnonsuojelulailla. Uutiskuuva on SCI-alue eli natura-verkostoon luontodirektiivin perusteella liitetty alue. Uutiskuvanvuori on inventoitu luonnonarvoiltaan erittäin arvokkaksi kallioalueeksi, ja se kuuluu Varsinais-Suomen maakuntakaavan arvokkaisiin kallioalueisiin.
Uutiskuuvalla on arveltu olevan ryssänuuneja. Lounais- ja Etelä-Suomen rannikolla sijaitsevien ryssänuunien arvellaan olleen tilapäisiä kalankuivatusuuneja tai venäläisten sotilasleiripaikkojen uunirakenteiden jäännöksiä.

Lähteet: wikipedia.org

Artikkeli kuva: ”Turku Archipelagoan view” by ZeroOne is licensed under CC BY-SA 2.0

Osoite

Sijaintimme:

Naantali

GPS:

60.336472, 22.004111

Loading…

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty