Selkämeren kansallispuisto on Varsinais-Suomen ja Satakunnan välisellä Selkämeren merialueella sijaitseva kansallispuisto. Puisto perustettiin vuonna 2011. Selkämeren kansallispuisto on merkittävän kokoinen Itämeren suojelualue, joka ulottuu Kustavista Merikarvialle 160 kilometrin pituiselle merialueelle. Pinta-alaltaan puisto on noin 90 000 hehtaaria.selvennä

Alueen perustamisesta tehtiin valtioneuvoston periaatepäätös 2. lokakuuta 2009 ja lakiehdotus huhtikuussa 2010. Kansallispuistohanke aiheutti kuitenkin kiihkeää vastustusta, minkä vuoksi aluevarausta pienennettiin alkuperäisestä.

 

Retkeilyreitit ja polut

Merkityt reitit

Porin Iso-Enskerissä (61° 40,58’N, 21° 22,5′ E) on merkitty polku, vaihtoehtoisesti 1,4 km tai 3 km. Reitti lähtee laiturin ja tulentekopaikan kupeesta ja kiertää saaren metsän sekä hienon pirunpellon kautta takaisin lähtöpisteeseen. Polku on helppokulkuinen.

Porin Preiviikinlahdella kulkee Porin kaupungin ylläpitämiä luontoretkeilyreittejä , jotka kulkevat osittain Selkämeren kansallispuiston alueella. Reittien varsilla on useita luontotorneja ja -lavoja, joista Leveäkarin ja Huhtalan tornit, sekä Langouran lava sijaitsevat kansallispuistossa.

 

Luvian Säpissä 1,5 km pitkä Alfredin polku kertoo Säpin vaiheista majakanvartijoiden ja luotsien aikana.

Rauman Kuuskajaskarissa noin 3 km pitkä polku kiertää loma- ja linnakesaaren. Polun varrella olevat opasteet kertovat historista ja geologiasta

Lähteet: Wikipedia
Artikkeli kuva: wikipedia user:kallerna • CC BY-SA 3.0

Osoite

Sijaintimme:

Satakunta

GPS:

61.8022203, 21.31401455

Loading…

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty