Rikalan Linnamäki on Varsinais-Suomessa Salossa Halikon taajamassa Hirvikallion kylän alueella sijaitseva linnamäki.

Linnamäki sijaitsee Halikon kirkosta 1,5 kilometriä lounaaseen, 1,0 kilometriä Halikonjoesta länteen ja Viurilanlahdesta 1,4 kilometriä pohjoiseen. Se kohoaa tasaiselta peltoaukealta jylhänä mäkenä, joka kohoaa siitä 40 metriä korkammalle. Mäen rinteet ovat melko jyrkät lukuun ottamatta sen lounais- ja etelärinteitä. Vuoren kallioista lakia kiertää koillisessa, pohjoisessa ja luoteessa yhtenäinen jyrkänne. Linnamäen lakialueen lounais- ja kaakkoisrinteitä kiertää 180 metriä pitkä kivivalli, joka on mahdollisesti puisen paaluvarustuksen jäänne. Vallialueen sisäpuolella on tutkimuksien mukaan ollut sen vilkkaimmin käytössä ollut alue. Sieltää löytyy kultturikerrostumia, joita aiotaan tutkia arkeologisesti.
Mäen eteläpuolelta ohittaa seututie 110, josta haarautuu pohjoiseen mäen länsipuolelta seututie 224. Linnamäen hoitoalue rajautuu maanomistusolosuhteista johtuen etupäässä entisen Halikon kunnan omistamalle alueelle linnavuoren pohjoispuolella.
Myös Linnavuoren laelle itäistä rinnettä myöten nousevaa ja puupaaluin merkittyä polkua pidetään kunnossa. Polku ei sovellu liikuntarajoitteisille. Polun juurella sijaitsee Halikon kunnan pystyttämä opastaulu.
Museovirasto on määritellyt Halikon kirkonseudun, johon Halikon kirkon ohella kuuluu myös Rikalan muinaislinna, yhdeksi Suomen valtakunnallisesti merkittävistä rakennetuista kulttuuriympäristöistä.

Lähteet: wikipedia.org

Artikkeli kuva: ”Rikalan linna” by Vnnen is licensed under CC BY-SA 3.0

Osoite

Sijaintimme:

Salo

GPS:

60.3888, 23.053801

Loading…

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty