Puurijärven ja Isosuon kansallispuisto on kansallispuisto Pirkanmaan ja Satakunnan maakunnissa Huittisten, Kokemäen ja Sastamalan kaupunkien alueella. Kansallispuiston pinta-ala on 27 neliökilometriä, ja se on perustettu vuonna 1993.

Puurijärven ja Isosuon kansallispuisto koostuu kansainvälisestikin arvokkaana lintujärvenä tunnetusta Puurijärvestä ja viidestä kermikeidassuosta: Aron-, Iso-, Kiettareen-, Korkea- ja Ronkansuosta. Järvellä pesi vuonna 1993 yli 30 lintulajia, joiden kokonaisparimäärä oli yli 1 500 paria.lähde? Runsaimmat pesimälajit olivat nokikanan lisäksi naurulokki, ruokokerttunen ja pajusirkku. Myös suot ovat linnustoltaan runsaita. Yleisimmät lajit ovat niittykirvinen ja keltavästäräkki, mutta myös kiuruja, pensastaskuja ja monia muita avomaalintuja pesii niillä runsaasti. Merikotka ja sääksi ovat puiston uljaimpia nähtävyyksiä.

Kärjenkallion 18 metriä korkea lintutorni on Pohjoismaiden suurimpia ja sieltä on näkyvyys koko Puurijärvelle. Järven etelä- ja pohjoispäässä on neljä metriä korkeat lintutornit. Myös Isosuon pohjoispäässä on lintutorni.

 

 

 

Lähteet: Wikipedia
Isosuo kuva:”Puurij\xe4rvi – Isosuo” by Leo-set\xe4 is licensed under CC BY-SA 2.0

Artikkeli kuva: Public Domain

Osoite

Sijaintimme:

Satakunta

GPS:

61.24868924, 22.57810593

Loading…

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty