Maisema vaihtelee mäntymetsistä rehevämpiin sekametsiin ja myös suomaisemaa on löydettävissä reitin varrelta. Reitin kohokohtana on mahtava Luotolahden vuori. Reitin varrella on myös kaksi laavua, joilla pitää taukoa ja käydä laiturilta uimassa Kuolimossa tai Onkilammessa.

  • Kesto: Noin 4 tuntia
  • Reittimerkinnät: Reitin alussa sekä laavuilla on hyvät infotaulut reitistä. Reitin varrella on opasviitat sekä reitti on merkitty selkeästi punaisin merkein. Viitoitukset ja merkinnät ovat selkeät koko reitin matkalta
  • Soveltuvuus: Reitti sopii haasteellisempaa reittiä etsivälle. Jyrkimpiä nousuja ja laskuja on kuitenkin vain muutama

Orrainpolku kulkee kapeaa polkua ja pitkospuita pitkin vehreässä metsässä ja kallioiden päällä. Luotolahden vuorelle noustaan kohtalaisen jyrkästi, mutta kiipeäminen palkitaan vuoren laella. Vuorelta näkee pitkälle ympäröivään luontoon Luotolahdenkapian salmelle ja Kuolimolle. Vuoren päältä laskeudutaan alas järven rantaan ja rantaviivaa pitkin kävellään Sorvasaaren edessä olevalle Luotolahden laavulle. Täällä on myös laituri, jolta voi käydä uimassa kirkkaassa Kuolimon vedessä. Seuraava laavu on Onkilammen rannalla ja matkalla sinne kuljetaan myös hetken verran suomaisemassa. Onkilammelta jatketaan ohuita polkuja pitkin kohti reitin loppua.
Koko pitkä reitti kulkee lähes koko ajan erämaisessa ympäristössä kangasmaastossa. Luonnon hallitsevana puulajina ovat männyt, joiden alla vihertävät puolukka ja mustikkavarvikot.

Osoite

Sijaintimme:

Savitaipale

GPS:

61.282019347385, 27.615836112925

Loading…

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty