Nurmesjärvi on lintujärvi, ja se on luokiteltu kansainvälisesti arvokkaaksi vesilintualueeksi. Järven pinta-ala on noin 260 hehtaaria.
Ajo-ohjeet lintutornille:
Kärsämäen kunnan alueelta: Nurmesjärvi sijaitsee Valtatie 4 varressa olevalla sivutiellä Nurmesjärventien varressa. Matkaa risteykseen on Kärsämäen taajamasta noin 15 kilometriä Kärsämäeltä Pyhäjärven suuntaan. Nurmesjärventietä pitkin ajettua noin 9 kilometriä tulee Pyhäjärven kunnanraja vastaan. Tällöin järvi on näkyvissä oikealla puolen tietä. Tästä noin 200 metriä oikealle kääntyy Haapasaarentie joka kiertää järven etelärantaa. Tietä seuraten noin kilometri tulee tien kupeeseen pieni levike, josta on heikosti näkyvä viitoitus polulle joka johtaa lintutornille joka on noin 100 metrin päässä levikkeeltä.
Pyhäjärven kunnan alueelta: Pyhäjärveltä taajamalta päin ajetaan Valtatietä 27 pitkin länteen noin 12 kilometriä joilloin Parkkiman kylän jälkeen käännytään Nurmesperälle johtavalle tielle. Tietä ajetaan noin 9 kilometriä jolloin etuvasemmalla näkyy Nurmesjärvi. Heti vasemmalla on Haapasaarentien risteys joka kiertää järven etelärantaa. Tietä seuraten noin kilometri tulee tien kupeeseen pieni levike, josta on heikosti näkyvä viitoitus polulle joka johtaa lintutornille joka on noin 100 metrin päässä levikkeeltä. Vene- ja uimaranta tulee kanavan suu-aukolle eli Kärsämäen ja Pyhäjärven rajasta noin 300 metriä Kärsämäen puolelle.

Lähteet: wikipedia.org

Artikkeli kuva: ”Nurmesjarvi from the bird-watching tower” by Gefroy is licensed under CC BY-SA 3.0

Osoite

Sijaintimme:

Nurmesjärvi

GPS:

63.801817, 25.700192

Loading…

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty