Kolovesi on kansallispuisto Enonkosken ja Heinäveden kuntien ja Savonlinnan kaupungin alueella Etelä-Savon maakunnassa.

Koloveden erämainen kansallispuisto suojelee Suur-Saimaan luonnontilaista saaristoluontoa, saimaannorpan elinympäristöä ja eteläsuomalaista metsäluontoa. Kolovedellä harrastetaan soutu- ja melontaretkeilyä. Koloveden jääkauden muovaamalle jylhälle maisemalle ominaista ovat vedestä nousevat jyrkät kallionjyrkänteet. Alueella on myös kalliomaalauksia. Pinta-alaltaan kansallispuisto on 47 neliökilometriä. Se on perustettu vuonna 1990, ja sitä hallinnoi Metsähallitus.

Kansallispuistoa esittiin laajennettavaksi yli 3 500 hehtaarilla vuonna 2012. Laajennuksen jälkeen sen koko olisi 5 834 hehtaaria.

Retkeilyreitit ja polut

Kolovedellä on yksi luontopolku ja yksi retkeilypolku, joilla pääsee perehtymään alueen metsäluontoon.

Reittien lähtöpisteet

Nahkiaissalon luontopolku on puiston kaakkoisosassa, Selkälahden alueella. Polku sijaitsee mantereella ja on siten myös autoilijoiden saavutettavissa. Enonkoskelta saavuttaessa on Hanhivirran lossilta matkaa Nahkiaissalon polulle 8 km. Koloveden kansallispuisto Nahkiaissalo-viitalta on kolmen kilometrin matka pysäköintialueelle, joka on polun lähtö- ja päätepiste. Veneilijät voivat lähteä kierrokselle Lohilahden telttailualueelta.

Ennen Nahkiaissalo -viittaa on Koloveden kansallispuisto Käkövesi -kyltti noin 3,5 km:n päässä Hanhivirran lossilta. Koloveden kansallispuisto Käkövesi -kyltiltä käännytään tielle, joka johtaa Käköveden opastus- ja vesillelaskupaikalle eikä Nahkiaissalon luontopolulle.

Mäntysalon retkeilypolku on Mäntysalon saaren pohjoispäässä. Polun alku ja veneenkiinnityspaikka sijaitsevat Mäntysalon rannassa Pitkäsaaren pohjoiskärkeä vastapäätä. Polku palvelee sijaintinsa ansiosta myös moottoriveneellä liikkuvia.

Luontopolut

  • Nahkiaissalon luontopolku, 3,3 km

Retkeilypolut

  • Mäntysalon polku, 3,8 km

Lähteet: Wikipedia
Artikkeli kuva: ”Morgensonne II” by martin loetzsch is licensed under CC BY-NC 2.0
Kuva2: ”Kolovedell\xe4” by MikeAncient is licensed under CC BY-NC-ND 2.0

Osoite

Sijaintimme:

Etelä-Savo

GPS:

62.27343388, 28.87876511

Loading…

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty