Aurinkovuori on Asikkalassa Päijät-Hämeessä sijaitseva toiseen Salpausselkään kuuluva harjumuodostuma, joka on korkeimmillaan noin 80 metriä Päijänteen ja Vesijärven pintojen korkeudesta.

Aurinkovuorella on muun muassa muinaisrantoja sekä jyrkkiä rinteitä. Aurinkovuoren puusto on pääasiassa mäntyä, mutta lehtipuita, kuusia ja puolilehtojakin löytyy. Näin ollen kasvilajeja löytyy runsaasti, esimerkiksi harvinaista alppivuokkoa esiintyy Aurinkovuorella. Aurinkovuori onkin kasvistollisesti monipuolisimpia harjuja Hämeessä. Lintulajeista muun muassa kehrääjiä sekä pikkulepinkäisiä esiintyy Aurinkovuorella.
Aurinkovuoren ulkoilualueella on yhteensä viisi eripituista ulkoilureittiä. Näistä 3 ja 7,5 kilometrin reitit ovat valaistuja kun taas 10, 12 ja 15 kilometrin reitit ovat valaisemattomia. 3 kilometrin reitillä on mahdollista pysähtyä näköalapaikalle, josta on kaunis näkymä Päijänteelle. Reitillä on mahdollista vierailla myös Asikkalan Tallukkajalkojen pystyttämällä laavulla, joka valmistui vuonna 2001. Myös Aurinko-Ilves-reitti kulkee Aurinkovuoren kautta

Lähteet: wikipedia.org

Artikkeli kuva: ”Aurinkovuori15112014” by TLWillow is licensed under CC BY-SA 4.0

Osoite

Sijaintimme:

Asikkala

GPS:

61.181788, 25.510795

Loading…

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty